Posts

Permohonan kemasukan murid tahun satu (1) 2019/2020

Tahun ni dah start register online, untuk kemasukan anak yg sulung ke darjah 1 akan dtg..
dua tahun awal register..!
ibubapa sekarang mmg perlu cepat dan pantas.. xleh nak tido n layan saja..btl x???
so sesiapa yang berkenaan, boleh la register online bermula 1 mac 2018...
maklumat terperinci saya copy kan untuk pembaca seperti dibawah...

Permohonan Tahun 1 Ambilan 2019/ 2020 Maklumat mengenai permohonan kemasukan Tahun 1 ambilan 2019/ 2020 adalah seperti berikut: Permohonan melalui Sistem Pendaftaran Atas Talian (SPAT) KPM – hanya untuk seluruh negeri di Semenanjung Malaysia sahaja. Manakala bagi Negeri Sabah, Sarawak dan Wilayah Persekutuan Labuan, permohonan adalah secara manual melalui sekolah.Dibuka mulai 1 Mac 2018 hingga 30 April 2018Hanya ibu/bapa/penjaga sahaja yang dibenarkan membuat permohonan bagi murid tersebutLayari https://public.moe.gov.my/ untuk akses ke sistem permohonan dalam talian bagi pengguna berdaftar. Manakala bagi pengguna baharu, sila layari https://public.mo…

Cloth Diapers

Image
siapa yang mencari cloth diaper murah ataw kain lampin moden,, ada lagi ni ha.. stok banyak lagi..  design pun macam-macam ada lagi semurah RM12.50/pcs






Zipper Board ??????????

Image
Menarik juga zipper board ni.bukan ape, saje la nk tmbh mainan bagi mantapkan lagi motor skill si kecik ni kan,. n byk lagi faedahnya taw.. sila link nk taw lebih lanjut di sini.:
https://laughingkidslearn.com/diy-zipper-board-for-kids/ 



siapa pernah dengar pasal BUSY BOARD tuk baby????

Image
Inilah hasil busy board yang saya buat.. tuk si kecik ni main..tapi ingat nk tambah lagi. cuma xberkesempatan nk pergi ke kedai DIY..ibu nya sibuk sesaje kan. . .

nnt dah tambah n adjust sikit lagi,, bg umhhh" nnt update lagi ey..

kalau mommies2 kat luar sana nk try buat bole saje..
banyak design2 yg menarik. so GOOGLE je ye..

Apa fungsi busyboard ni sebenarnya ya??? nnt2 kite share kay..


CLOTH DIAPERS MURAH

Image
Update,

Kepada sesiapa yang mencari2 Cloth diaper ataw lampin kain moden boleh roger disini.. sebab stok untuk CD ni masih ada lagi..
Mana2 yang nak bagi hadiah tuk sesiapa yang newborn, boleh juga bagi cloth diapers ni.. unik gitew.. ....

tidak dinafikan menggunakan CD ni mmg kene la rajin.. bile kite rajin automatik anak pun jadi rajin.. sbb ape saya kate gitu?... automatik bile anak dah mula membesar seawal 2 tahun die mula pandai buang air kecil sendiri. cuba untuk buka pempers sdiri.. insya allah 3 tahun xpayah pakai pempers dah.. Ini pengalaman saya sendiri..anak saya yg kedua, alhamdulillah 2tahun lebih sudah pandai buang air kecil sendiri.. xpayah pakai pempers dah.. cuma time tido mlm sje saya pakai kan lagi..
untuk ibu yg bekerja, mcm saya juga.... pakai kan la CD hanya apabila ada dirumah.. jgn risau, ia sangatlah berbaloi baloi...anak saya yg ke-tiga masa newborn hingga 6 bulan full CD. alhamdulillah.. baby selesa.. jimat pun jimat..

t.kasih~



Assalamualaikum. . .. Tahun 2018~

Lama sudah rasenya xupdate dalam blog ni..

ada lagi customer2 Kidzpreloved yg masih ada disini?.?

Insya allah, jika ada kelapangan, lepas ni akan terus aktif mem'blog lagi.

Doakan ye. . . .

Bukan hanya untuk memjual, tp ape salah nya kan berkongsi info dan maklumat.


SUPER SALE END 2016

Image